19:15

Hovsta IF

Referat: Frövi IK - Hovsta IF

3p hemma mot Hovsta IF
FIK får en drömöppning då Gustav efter 40 sekunder spelar fram Jesper som från högerkanten vräker iväg en bössa som letar sig i nät bakom en överraskad målvakt hos gästande Hovsta. Hovsta första halvchans kommer i spelminut 2 men skottet går en bit utanför. Minuten senare blir det tilltrasslad framför FIK-målet men hemmalaget reder ut situationen. FIK gör ett inspel i boxen i minut 4 som överrumplar Hovstas målvakt men inget mål. I spelminut 5 får gästerna en frispark på straffområdeslinjen men förvaltar inte det farliga läge då frisparksskottet går en bit utanför. I minut 8 testar Gustav ett skott som medför att Jesper i andra våg får ett bra läge att utöka ledningen men bollen gick på fel sida av stolpen. I samma spelminut är Hovsta nära att kvittera men nicken går i ribban. Minuten senare lyfter Hovsta in en boll i boxen men Jimmie i Frövis mål är säker och greppar bollen. I minut 10 kommer Kevin med hög fart och är nära att runda utrusande målvakt men inget mål. I minut 11 räddar Jimmie ett två mot ett läge för gästerna. Jimmie gör ett snabbt utkast i minut 13 som Jesper tar ned på offensiv planhalva och skjuter sedan ett bra skott som gick precis utanför stolpen. Det dröjer några minuter till nästa farlighet och den får Murre i minut 18 men skottet gick utanför. I minut 19 är Hovsta på väg att skapa en farlighet men Jonas gör ett bra hemjobb och reder ut situationen. 1-0 till Frövi i paus.
I andra halvlek skapar båda laget en hel del farligheter men det dröjer till spelminut 35 tills det blir nätrassel och det är FRövi som utökar ledningen till 2-0 efter ett fint skott från Gustav. Efter Frövis andra mål börjar gästerna spela Jokerspel som straffar sig då FIK gör ytterligare två mål i öppet mål där Gustav gör båda målen vilket medför ett äkta hattrick för Gustav.

4-0 till Frövi och 3 sköna poäng in på kontot!